Wolfshoeve Breeding

Terug naar wolfshoeve.com
Terug naar Wolfshoeve.com
Arcane du Loup
Arcane

Naam: Arcane du Loup
Roepnaam: Rampie
Geslacht: Merrie
Stamboek: KWPN
Kleur: zwartbruin
Geboortedatum: 05/27/82
Stokmaat: 1.68m
Fokker: D.C. Meeus, Kalmthout, Belgie

Arcane du Loup, roepnaam Rampie, is het eerste veulen dat op de Wolfshoeve in Huijbergen geboren is. Onervaren als we in die tijd waren, vonden we Rampie zo onzettend lief die eerste halve dag van haar leven. Toch maar de veearts gebeld halverwege de dag. Ze bleek 'veulenziekte' te hebben, haar gewrichten begonnen al op te zetten. Gelukkig waren we op tijd en na wat antibioticum knapte Rampie razendsnel op en bleek best lief, maar vooral heel snel te zijn! Rampie was een echte Ramiro dochter, groot, stoer en met een enorme hals. Ze heeft ook het 'witte Ramiro oog' in onze fokkerij gebracht. Niet iedereen kan dat waarderen, wij vinden het wel iets hebben.  Van Ramiro erfde Rampie veel vermogen, maar ook wat weinig zelfvertrouwen. 

Het was wel een heel fijn paard om te rijden, met een fijne mond en veel bereidheid om te werken. Dat heeft Rampie zeker doorgegeven aan haar nafok. Stuk voor stuk eerlijke paarden, die super fijn te bewerken zijn, met een mooie houding en gemakkelijke aanleuning. Helaas was Rampie niet super vruchtbaar en heeft ze maar 4 veulens gebracht.

Z springen onder Annemieke van der Horst en LII dressuur onder Erwin de Bil en Mariska Baars.

1989 - Hillbilly (Beaujolais), ruin. Verkocht. Is uitgebracht in de klasse LI dressuur en B springen. Is op jonge leeftijd geeuthanaseerd na een ernstige blessure.

 

1994 - Miami (L.A.), merrie, elite, sport dres. M springen en ZII dressuur onder Annemieke van der Horst. Verkocht aan Evelien Schouten en door haar uitgebracht bij de Junioren dressuur en in de klasse ZZL.

 

1995 - Nokita (Livingstone), merrie. Verkocht. Door Marieke de Mooij uitgebracht in het ZI dressuur. 

 

1997 - Piece of Cake (Heisman), merrie, prok, sport dres. L springen onder Pieter en Dominique van der Horst en ZII dressuur onder Annemieke van der Horst

Ramiro (preferent, 1.60m) Raimond Ramzes
Infra
Valine Z Cottage Son xx
Holle
Wilea (ster prestatie sport spr) Rigoletto (keur) Ramzes
Idee
Ilea (prestatie) Coloriet
Lea