Inverness

Geslacht: Hengst
Geboortedatum: 12-05-2013
Stokmaat: 171 cm
Kleur: Brown
Stamboek: KWPN
Goedgekeurd voor: KWPN
Dekgeld: €1.000,-
Fokker: Y.M.M. Maasacker

Pedigree

Everdale Lord Leatherdale Lord Loxley
Fairless P
Aliska K Negro
Lisenka
Cyraniek Johnson Jazz
Roxane
Faniek Stv Variant
Boniek Stv

Info

Winnaar van de CDI AACHEN 2023 in de Inter I en Freestyle!

Complete zoon van Everdale uit top sportstam 


Afstamming 


Everdale, de vader van Inverness, (Pavo Cup-winnaar en inmiddels succesvol Grand Prix paard) is geboren uit de succescombinatie Lord Leatherdale x Negro. Negro is de vader van het beste dressuurpaard ter wereld: Valegro van Charlotte Dujardin. De moedersvader van Inverness is Johnson, die onder Hans Peter Minderhoud individueel negende werd tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De moederlijn van Inverness heeft heel veel sportpaarden gegeven. Zo is Cyraniek de halfzus van het Zware Tour-paard Niniek STV (v.Jazz) en heeft hun moeder Faniek STV (v.Variant) nog enkele Z-dressuurpaarden gegeven en is zij de grootmoeder van het internationale Inter-I paard Up Seven (v.OO Seven) en het Lichte Tour-paard Chopard B (v.OO Seven). Faniek STV is de volle zus van het internationale Grand Prix-paard Hermes 89 en een halfzus van het Zware Tourpaard Amadeus (v.United), hun moeder Boniek STV (v.Uniform) staat daarnaast aan de basis van diverse Z-dressuurpaarden. KWPN-hengst Junior STV (v.Uniform), Grand Prix onder Anky van Grunsven, heeft zijn oorsprong eveneens in deze lijn. 


Onderzoekrapport 


Inverness is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en goed van ruimte. De draf is actief, iets rollend in het voorbeen en heeft een goede afdruk en ruimte. De hengst kan in draf goed schakelen en neemt in de verruimingen veel zweefmoment. De galop is zeer krachtig, bergop met zeer veel ruimte en gedragenheid. Inverness beweegt met een goede houding, een goede balans en veel souplesse. Als dressuurpaard heeft Inverness veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel. 


Inverness is inmiddels zeer succesvol gestart in de Lichte Tour onder Brecht D’Hoore. Hij is zeer enthousiast over de instelling van de hengst die er altijd een ‘schepje’ bovenop wil doen wanneer ze de ring inrijden. 


Afstammelingenrapportage: 


Inverness toonde een collectie aansprekende veulens die goed in het rechthoeksmodel staan. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De rug en lendenen zijn goed van bespiering. De stap is actief en ruim voldoende van ruimte. De draf is goed van ruimte, heeft veel takt en souplesse. De veulens galopperen gemakkelijk aan. 


Stalgedrag 


Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal. 


Fok/aanparingsadvies 


Inverness kan de afdruk in beweging en de galoppade verbeteren en het vermogen tot sluiten/verzamelen. 


WFFS: Vrij 


Dekgeld €1.000,- excl. BTW (€ 300,- vaste kosten + € 700,- bij dracht) 

Inverness WH staat ter dekking via Van Olst horses, voor meer info: https://www.vanolsthorses.com/paarden/inverness/?term=nederland

Afbeeldingen

Video's

SideMenu