Training & coaching

Coaching

Paardensport is een unieke sport qua samenwerking tussen mens en dier.

Het is een tak van sport waar heel veel groei in zit en waar mensen van heel jong tot oud aan kunnen deelnemen.

Wij willen u graag helpen om vanuit onze kennis en expertise een betere ruiter of amazone te worden.

U kan bij ons leren paardrijden of uw niveau ontwikkelen op onze paarden, dit betreft enkel privelessen. We zetten hierbij in op een goede basis qua rijvaardigheid. Ook privebuitenritten zijn mogelijk voor ruiters met rijervaring.

Wij bieden ook lessen aan met uw eigen paard, naast dressuurlessen is het ook mogelijk proefgericht te trainen, houding en zitlessen aan de longe te volgen of cavalettitrainingen in te plannen. Meer info over onze instructeurs vindt u bij ‘Team’.

Wanneer de nieuwbouw voltooid is kunnen we weer volledige traininsweken/weekenden en recreatieve overnachtingen met paard aanbieden. Overnachten met uw paard bij de Wolfshoeve en trainen bij Dominique of Brecht is op dit moment enkel sporadisch nog mogelijk op basis van beschikbare stalling, neem gerust contact met ons op.

Clinics

Het is ook mogelijk om stages/clinics op de Wolfshoeve of op locatie te krijgen van Dominique of Brecht. Hieronder enkele voorbeelden, variaties of combinaties zijn in overleg uiteraard ook mogelijk.

Clinic onder het zadel waarbij Dominique, Brecht of onze stalamazone in het zadel een demonstratie rijdt waarbij Dominique of Brecht tekst en uitleg geeft. Hierbij kunnen diverse onderwerpen behandeld worden zoals o.a. opleiden van het (jonge) paard, uitleg over specifieke oefeningen, veelvoorkomende rijtechnische problemen en hoe deze te verbeteren, algemene uitleg over de dressuursport. Een show met pas-de-deux of kur op muziek is ook mogelijk. (tarief i.o.)

Clinic dressuurles privé of in groepsverband: hierbij geven Dominique of Brecht dressuurmatige trainingen eventueel met focus op een bepaald thema. Minimaal 3 lessen op 1 locatie, reisvergoeding i.o. Tarief op locatie Brecht €80 voor 45 minuten (max. 3 combinaties). Tarief op locatie Dominique €45 voor 30 minuten (max. 1 combinatie), €55 voor 45 minuten (max. 2 combinaties), uurtarief €60. 

Proefgerichte clinic: Dominique is jurylid t/m Lichte Tour niveau en jonge paardenproeven. Een proefgerichte clinic waarbij de ruiter zijn proef rijdt en deze met commentaar ingesproken wordt op video en waarna nog enkele punten doorgenomen worden na de proef. Tarief excl. reiskosten voor 20 minuten per combinatie €20. Min. 5 combinaties, max. 20 combinaties. 

Clinic exterieurbeoordeling, bewegingsbeoordeling en/of behandeling van verschillende fokkerijthema’s: Brecht is actief binnen het KWPN en is al meermaals gevraagd zijn kennis hieromtrent te delen. (tarief i.o.)

Tevens worden op onze accomodatie met enige regelmaat ook clinics van toptrainers of andere vakmensen uit de paardensport georganiseerd.

Heeft u vragen, tips of wensen dan houden wij ons aanbevolen!

Trainers

Wilt u les volgen? Maak kennis met onze trainers.

Kijk hiervoor op onze pagina ‘Team’, daar vindt u onze instructeurs met hun biografie.

Tarieven locatie Wolfshoeve (voor andere locaties zie clinics)

Lestarief Brecht 45 minuten €60

Lestarief Dominique 30 minuten €40, 45 minuten €50 (les op één van onze sportpaarden €150 per les, hulp nodig bij op en afzadelen + €10)

Buitenrit begeleiding van gediplomeerd instructeur €50 voor 45-60 minuten.

Op aanvraag les met Annemieke mogelijk. 

SideMenu