Darcy

Geslacht: Merrie
Geboortedatum: 13-05-2008
Stokmaat: 172 cm
Kleur: Brown
Afstamming: Dayano x Wolfgang x Aktion

Pedigree

Dayano Dolany Donnerhall
Catania III
Hora-li Linaro
Wolga II
Paola Wolfgang Farn
Jolanda
Fatima Aktion
Zeldina

Info

Elite PROK Sport (dressuur) WFFS-carrier 

Darcy stamt af van Dayano, die in België bekendheid geniet omwille van zijn prestaties met Nick Van Laer. Dayano viel als 3-jarige al op tijdens de Holsteiner hengstenkeuring en zette die verwachting later naadloos om. Hij won als 4 en 6-jarige de Beker van België, werd nationaal kampioen, nam deel aan het WK in Verden en liep verdienstelijk op Lichte Tour-niveau. Dayano is interessant als fokhengst omwille van zijn waardevolle Donnerhall-genen, gecombineerd met het bewezen springbloed van o.a. Landgraf I en Lord. 

De moederlijn van Darcy is opgebouwd uit bewezen verervers met na elkaar Wolfgang, Aktion en Nimmerdor. Al deze hengsten kregen het Keur- of Preferentschap toegekend van het KWPN. De predikaatrijke moeders uit dit pedigree hebben ook een belangrijke aandeel in Darcy's kwaliteiten. Deze merriestam leverde meerdere nationale spring- en dressuurpaarden, de internationale springpaarden Rendijk en Dublin en het internationale Grand Prix dressuurpaard Ostra van de Belgische Claudia Fassaert. 

Darcy is een heel grootramige merrie met veel souplesse, kracht en atletisch vermogen. Daarnaast beschikt ze ook over een heel werklustig en meewerkend karakter.

Ze is succesvol op internationaal Lichte Tour niveau en daarnaast ook Zware Tour geklasseerd.

Afbeeldingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SideMenu