Brecht D’Hoore

Brecht werd geboren op 16 december 1989 in het Belgische Tielt.

Zijn ouders hebben al meer dan 25 jaar een eigen trainings- en opleidingsstal in Ruiselede (België). Het was zo niet echt verbazingwekkend dat Brecht in contact kwam met paarden. Zijn eerste woord was paard en na 30 maanden kon Brecht voor het eerst de oefeningen van de Prix St Georges aanvoelen, voor in het zadel bij zijn vader Paul wel te verstaan.

Op 7-jarige leeftijd maakte Brecht zijn eerste pony zadelmak. In de ponytijd ging Brecht eerst vooral spelenderwijs met paarden om, samen met zijn broer Wouter. Later werd het wat serieuzer en ging Brecht onder begeleiding van zijn ouders pony’s opleiden. Op 15-jarige leeftijd werd de overstap naar de paarden gemaakt, dit met het paard Lincoln. Met Lincoln reed Brecht zijn eerste Z1 en Z2 proeven en werd eenmaal regionaal kampioen en eenmaal 3e.

In 2006 reed Brecht voor het eerst mee in de nationale Jonge paarden-cyclus met de toen 6-jarige Aga-Khan. Dit niet zonder succes, Brecht en Aga-Khan werden in deze FEI-proeven uiteindelijk reservekampioen in de eindranking. Met Aga-Khan werd Brecht ook interprovenciaal- en interligakampioen. In 2007 werd hij nationaal kampioen met Seigneur in de scholencompetitie.

In 2009 maakte Brecht de overstap naar de Young Riders. Dit met het paard Sital. Sital werd als 2,5-jarige aangekocht door Paul en Christel. Paul reed zelf Lichte Tour met Sital. Na het behalen van de internationale selecties maakten Brecht en Sital stapgewijs veel progressie. Een mooie beloning in het eerste jaar was de selectie voor het Belgische EK-team. Daar werden ze 4e met het team. Later dat jaar bleven Sital en Brecht verder doorgroeien en werden ze op het eind van het seizoen Belgisch Kampioen Young Riders.

In 2010 volgenden internationale successen met 3 overwinningen in Addington (GBR) en Leudelange (LUX). Opnieuw wisten Brecht en Sital zich te plaatsen voor het EK-team en dat team werd opnieuw 4e in de landenwedstrijd. Kroon op het succesvolle jaar was opnieuw het behalen van de Belgische Kampioenstitel bij de Young Riders.

Een jaar later maakten Brecht en Sital de overstap naar de senioren en werd een 3e plek behaald op het BK Lichte Tour. Later dat jaar raakte Sital geblesseerd. Begin 2013 maakten Sital en Brecht een succesvolle rentree, maar daarna voelde Brecht dat het Sital lichamelijk meer moeite ging kosten. Zodoende werd besloten Sital zijn welverdiende pensioen te geven, hij loopt nu volop te genieten in de weide aan huis. Een door Brecht zelfgemaakte video over de rijkgevulde carrière van Sital vindt u via deze link.

Eind 2012 reed Brecht op 22-jarige leeftijd voor het eerst Grand Prix met het paard Sambucca (v. Contango). Van trainer Johan Rockx kreeg Brecht de kans Sambucca te huren om zodoende Gran Prix-ervaring te kunnen opdoen. Een mooie kans die resulteerde in meerdere overwinningen in GPU25-rubrieken en een plaats in het C-kader van het Belgische Seniorenkader.

Brecht heeft inmiddels met meerdere paarden succesvol Zware en Lichte Tour gereden en besteed daarnaast veel aandacht aan de opleiding van de jonge paarden. Afgelopen jaren resulteerde dit o.a. in deelname op het WK jonge paarden in 2017 met Wolfshoeve’s Go on Top (6j) en Favian WH (7j) met oa een 12e plaats in de eerste ronde en 4e in de kleine finale, goud op het BK jonge paarden bij de 7-jarigen in 2018 met Wolfshoeve’s Go on Top, een 3e plaats op het BK 7-jarige in 2019 met Wolfshoeve’s Hard to Beat, een 2e plaats op het BK Midden Tour in 2019 met Detroit en een 2e plaats op het BK op ZZ niveau in 2020 met Inverness WH.

In 2012 wist Brecht zijn Master Handelswetenschappen afstudeerrichting marketing te halen. Momenteel is Brecht actief als zaakvoerder, ruiter en trainer  op Wolfshoeve Training. Verschillende lesklanten wisten reeds mooie resultaten te behalen op nationale (jeugd)kampioenschappen en internationale wedstrijden.

SideMenu