Dominique D’Hoore – van der Horst

Als 11-jarig meisje begon Dominique aan haar ruitersportcarriere, en wel gelijk op een paard, Filou. Daarvoor zat ze wel eens voorop het paard bij haar vader en moeder en reed ze enkel recreatief op haar ponies. Met Filou presteerde ze het om binnen 2 jaar in het Z dressuur te rijden en wisten ze zich te selecteren voor meerdere kampioenschappen. Ook werden ze zowel bij de dressuur als in het springen uitgenodigd voor de Rabobank Talentenplan selectie. Uiteindelijk schopte ze het met Filou tot de klasse Z2 en junioren dressuur en Z springen. Dominique kreeg de beschikking over haar moeders Intermediare I paard, Dimorf’s Kait. Met Kait heeft Dominique ervaring opgedaan op de nationale en internationale dressuurrubrieken voor Junioren en Young Riders, samen waren ze succesvol in alle uithoeken van Europa; Frankrijk, Engeland, Italië, Denemarken, Tsjechië en Oostenrijk. Vijfmaal klonk het Wilhelmus voor het duo, onder andere op de prestigeuze terreinen van het Engelse Hickstead.

Naast alle paardensportactiviteiten heeft Dominique haar Gymnasium opleiding gehaald. Dominique werkte voor Assouline Dressage, Engeland, de dressuurstal van Grand Prix ruiters Mette en Michel Assouline. Reed paarden voor Stal Bria van Isabel en Wil van Gisbergen-Sponselee te Hooge Mierde. En maakte kennis als stalruiter voor Lustroso Andalusians te Brasschaat met de Barokke paardenrassen, naast P.R.E. en Lusitano hengsten heeft Dominique ook ervaring met Friezen.

Tijdens haar studie Logistiek & Economie ontmoette Dominique Brecht bij haar toenmalig trainers Johan & Penny Rockx. Na wat bedrijfsbezoekjes over en weer was het dik “aan”. Samen met Brecht startte ze in 2014 Wolfshoeve Training te Hoogerheide. Ook op senioren Lichte Tour niveau kon ze met haar reus Bones enkele pijzen wegkapen en klonk het Wilhelmus in Nice, Frankrijk! Meerdere lichte tour paarden volgden op nationaal niveau.

In 2019 werd Emile, de zoon van Brecht en Dominique geboren. Begin 2021 maakt ze de overstap naar de middentour onder begeleiding van Anne van Olst met haar paarden Excel en Dancing Boy, eind 2021 volgde een succesvol Grand Prix debuut met Excel! Anno 2022 volgde ook Dancing Boy naar het nationale Grand Prix niveau en maakte Excel zijn debuut op het internationale platform in de koningsklasse. Naast het trainen van een aantal paarden voor de sport en handel, verzorgt Dominique het management, organiseert evenementen op het bedrijf en geeft dressuurlessen op alle niveaus.

Dominique is ORUN gecertificeerd instructrice en jurylid voor de Belgische nationale federatie op Lichte Tour niveau en FEI jonge paarden.

 

SideMenu