Pieter van der Horst

Als klein kind was ik via mijn vader al behept met het paardenvirus. Samen met hem deelde ik mijn eerste paarden die ik als 11 jarige op wedstrijden startte in de dressuur. Toen ik ging studeren aan de Hogere Agrarische School en ik Annemieke had leren kennen mocht ik haar vader’s dressuur paard Violette de Parme starten, dit was mijn eerste paard waarmee ik Z dressuur heb gereden. Als student heb ik diverse internationale studenten wedstrijden gereden waar we als team steeds goed gepresteerd hebben.Met als hoogte punt deelname aan de eesrte Worldchampionship for student riders in Gent.

Toen we jonge nakomlingen hadden van de stammoeders, Rigoletta en Biana, bleek dat de nakomelingen van de toch wel eigenzinnige Porter merrie Biana mij het beste lagen. Met haar  Rigoletto merrie Wana reed ik zowel Z-dresuur, Z springen en zelfs een aantal keren L-samengesteld. Maar mijn meest favoriete nakomeling uit de Porter merrie was Biana, (B.Raimond x Porter), die ik ook Z-springen starte. Helaas hebben we uit deze lijn geen nakomelingen meer over gehouden. Later heb ik nog Dimorf’s Catwalk Z dressuur gereden, Grandville (Renville),  Monroe (Bijou de Taillan), Piece of Cake (Heismann) en als laatste Sjonny (Burggraaf) M nivo gesprongen.

Hiernaast ben ik ook jarenlang actief geweest als parcoursbouwer en voorzitter van de stichting CH Bergen op Zoom, Kijk in de Pot. De mooiste herinneringen als bestuurder bewaar ik aan de organisatie van het 100-jarig bestaan met als hoogtepunt een springwedstrijd op de Grote markt van Bergen op Zoom.

Op de Wolfshoeve houd ik me voornamelijk bezig met het onderhoud van de terreinen en gebouwen, waarbij het grasland altijd mijn aandacht heeft. De zorg voor de winning van ruwvoer van hoge kwaliteit van ons eigen land is inmiddels mijn stokpaardje geworden.

SideMenu